Zanatska radnja Ambalažerka szr je osnovana 1996. godine kao odgovor na potrebu tržišta za drvenim gajbama za voće, koja je iz godine u godinu sve više rasla.
Prilikom osnivanja zanatske radnje, sav potreban posao obavljali su članovi porodice. Ubrzo nakon toga radnja je zapošljavala dodatnih desetak radnika koji su sticali iskustvo u oblasti zajedno sa osnivačem Dobricom Nikolićem. Prvobitna lokacija firme bila je garaža u dvorištu porodice Nikolić. Prve mašine uvezene su iz Italije i bile su skromnog kapaciteta.
Kako je potražnja za drvenim gajbama i brojem zaposlenih konstantno beležila rast, tako se i prostor u kome su se proizvodile gajbe proporcionalno smanjivao. Godine 2003. zanatska radnja se seli u nekadašnji pogon državne firme Minel za preradu metala. U neuporedivo većem prostoru nego do tada, zanatska radnja počinje i sa primarnom preradom drveta. U tu svrhu zapošljava dodatnih nekoliko desetina zaposlenih.

gajbe

Kako proizvodnja voća beleži rast, tako i potreba za sve većom količinom proizvedenih drvenih gajbi. Već uveliko zanatska radnja ima kupce iz cele Šumadije.
2005. godine donosi se odluka o ponovnom izmeštanju proizvodnje iz zakupljenog prostora. U tu svrhu kapitalnim ulaganjima zanatske radnje kupuje se zemljište u industrijskom delu Begaljice i kreće se u izgradnju savremene proizvodne hale za proidzvodnju svih delova drvenih gajbi kao i gotovih gajbi.
Tada se krenulo u veoma ambiciozan izvozni posao koji i do danas uspešno traje. Preko 70% godišnje proizvodnje izvozi se po celoj Evropi dugogodišnjim klijentima.
Godine 2007. samostalna zanatska radnja Ambalažerka je promenila svoju pravnu normu i postaje Ambalažerka doo.

ambalazerka-begaljica-28Kao odgovor na potrebe tržišta za drvenim gajbama za voće , 1996. godine osnovana je zanatska radnja Ambalazerka szr, koja se iz godine u godinu sve više razvijala i rasla.
Prilikom osnivanja zanatske radnje, kompletan posao su obavljali članovi porodice. Ubrzo nakon toga radnja je imala potrebu za dodatnim radnicima i zaposlila je desetak, koji su iskustvo u oblasti proizvodnje sticali zajedno sa osnivačem Dobricom Nikolićem. Prvobitna lokacija firme bila je garaža u dvorištu porodice Nikolić. Prve mašine za proizvodnju su uvezene iz Italije i bile su skromnog kapaciteta.
Kako je tražnja za drvenim gajbama bila sve veća, tako je i broj zaposlenih konstantno beležio rast. Samim tim i prostor u kojem su se proizvodile gajbe postao je tesan, pa se 2003. godine zanatska radnja seli u nekadašnji pogon državne firme za preradu metala „Minel“. U neuporedivo većem prostoru, zanatska radnja počinje i sa primarnom preradom drveta, pa u tu svrhu zapošljava nekoliko desetina dodatnih radnika.
Kako proizvodnja voća beleži rast, tako je i sve veća potreba za proizvodnjom drvenih gajbi. Već tada Ambalažerka szr uveliko ima kupce iz čitave Šumadije.elementi-12
2005. godine donosi se odluka o ponovnom izmeštanju proizvodnje iz zakupljenog prostora. U tu svrhu, kapitalnim ulaganjem zanatske radnje, kupuje se zemljište u industrijskom delu Begaljice i krece izgradnja savremene hale za proizvodnju svih delova za drvene gajbe, kao i gotovih gajbi.
Tada je pokrenut veoma ambiciozan izvozni posao, koji i danas uspešno funkcioniše. Preko 70% ukupne godišnje proizvodnje izvozi se po čitavoj Evropi dugogodišnjim saradnicima.
Godine 2007. samostalna zanatska radnja Ambalažerka je promenila svoju pravnu normu i postaje Ambalažerka doo.

Opis opreme

Veliki broj mašina je uposlen prilikom proizvodnje drvenih gajbi. Za potrebe snadbevanja sva tri pogona sirovinom, firma poseduje 6 kamiona za transport trupaca. Kamioni svakodnevno vrše transport sirovine iz svih delova Srbije. Usled nedovoljnih količina sirovina u Srbiji, 2011. godine otpocinjemo uvoz trupaca iz Hrvatske , a 2014. i iz Mađarske.ambalazerka-firma-12

Za potrebe proizvodnje gotovih gajbi posedujemo dve kompletno automatske linije marke Sodeme.

Srce proizvodnje kvalitetnih elemenata za gajbe su nam svakako dve ljuštilice marke Priamo, najnovije generacije i jedna marke Corali.

 

 

Proizvodni pogon Begaljica

begaljica

Proizvodni pogon Srpski Miletić

Pogon Srpski Miletic

Proizvodni pogon Osanica

gajbe za voće

Plantaže topole

Plantaze topole - Ambalazerka 5